Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη-ημέρα γενικής απεργίας- οι "προστάτες του Πολίτη" του κ. Δένδια, εκτελώντας προφανώς προαποφασισμένο σχέδιο της πολιτικής τους ηγεσίας, επιτέθηκαν με λύσσα και χτύπησαν παντελώς αναίτια και απρόκλητα την απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλ. Γαρδένιας, που είχε δημοσίως και ανοιχτά καλεστεί από την "Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου" και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου» (ανάλογες προσυγκεντρώσεις είχαν καλεστεί και από άλλες συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικότητες σε όλη την Αττική). Όταν οι συγκεντρωμένοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες του Ζωγράφου κατέβηκαν στο δρόμο γα να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία, δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτέθηκαν χτυπώντας, τραυματίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο στα γύρω στενά, κάτι που συνιστά μια ξεκάθαρη και χουντικού τύπου απαγόρευση δημόσιας συγκέντρωσης και που στρέφεται στην πραγματικότητα κατά του δικαιώματος της απεργίας σπάζοντας κάθε ηθικό και πολιτικό φραγμό, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας.

Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από 20 προσαγωγές, από τις οποίες οι 12 μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 4 μαθητές από σχολεία της περιοχής.
Κι ενώ για πολλές ώρες και κατά την προσφιλή τακτική της ασφάλειας, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη ΓΑΔΑ δικηγόρων που ζητούν να συναντήσουν τους συλληφθέντες, καλείται για το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7.00μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Γαρδένιας. Γύρω στις 7.15μμ κι ενώ λιγοστός ακόμα κόσμος είναι συγκεντρωμένος, δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ επιτίθενται για 2η φορά μέσα σε μια μέρα, κυκλώνοντας το συγκεντρωμένο κόσμο, κραδαίνοντας τα γκλόπ τους και τρομοκρατώντας. Ακολουθεί αλαλούμ από ανθρώπους που βρίσκονται στην πλατεία για την απογευματινή τους βόλτα, με παιδάκια να κλαίνε και μανάδες να τρέχουν έντρομες με τα μωρά τους στα καροτσάκια. Οι συγκεντρωμένοι δεν υποχωρούν, σχηματίζουν αλυσίδες και καλούν τον κόσμο σε στήριξη. Σε πολύ λίγη ώρα εκατοντάδες άτομα συρρέουν στην πλατεία, οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάζονται να αποχωρήσουν και ακολουθεί μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό πορεία στους δρόμους της γειτονιάς.

Αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια στο όργιο ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αυτοί που αφήνουν ανενόχλητους στη δράση τους, τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, εξαντλούν το μένος τους στους διαδηλωτές, στους κοινωνικούς αγωνιστές, σε ανθρώπους που απλά επιλέγουν να κατέβουν σε μια απεργία. Ως όφειλαν, άλλωστε, συνεπείς στο ρόλο τους, αυτόν της λυσσαλέας υπεράσπισης των συμφερόντων των αφεντικών τους, μιας κάστας λίγων ανθρώπων που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Άξιος ο μισθός τους!!! Και η δικαιοσύνη, που αφήνει ελεύθερο το Χρυσαυγίτη συνεργό του νεκρού εμπρηστή της Σπάρτης, και ενώ βρίσκει στο σπίτι του 60 βόμβες(!!), που αναβάλλει τη δίκη της Σκορδέλη για 7η φορά, κινείται με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όταν αντιμετωπίζει "επικίνδυνους κοινωνικούς ταραξίες", πολλώ δε μάλλον όταν κάποιοι από αυτούς είναι ανήλικοι!
Δυστυχώς, όμως, για όλους αυτούς, δε μας τρομάζουν! Γιατί μας τρομάζει περισσότερο το παρόν που βιώνουμε και το (μη) μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Και θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι όταν πια η κοινωνία δεν έχει τίποτα να χάσει, "όπλα πολλά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν". Ο φόβος είναι στο δικό τους στρατόπεδο. Γι αυτό και το όργιο καταστολής στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, για αυτό και οι σπασμωδικές τους κινήσεις που τελικά οδηγούν σε μεγαλύτερη συσπείρωση.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, τώρα πια με μεγαλύτερη ένταση, στο δρόμο της κοινωνικής αντίστασης και της συλλογικής πάλης. Κι απέναντι στο φασισμό τους, που έχει πολλά πρόσωπα, και τελικά μόνο ένα, αυτό της εξουσίας, είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε και καταδικασμένοι να νικήσουμε!
Τραβερσο,27/9/2012

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012


"Παρέμβαση του Αντιφασιστικού Μετώπου Ζωγράφου στα σχολεία"

Σήμερα, ημέρα έναρξης των σχολείων, το "Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου", πραγματοποίησε  την πρώτη του παρέμβαση. 

Από νωρίς το πρωί, όλα τα σχολεία της περιοχής γέμισαν με αντιφασιστικά τρικακια, ενώ κατά την προσέλευση των μαθητών και για αρκετές ώρες έγινε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου σε μορφή κόμικ και 2000 αντιφασιστικών αυτοκόλλητων.Ταυτόχρονα, οι μαθητές καλέστηκαν με αφίσα και κειμενάκι, σε συμμετοχή τους στην προβολή της μουσικής ταινίας "The Wall" το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία του Ζωγράφου, πλ. Γαρδένιας.

Δεν θα αφήσουμε κανένα έδαφος στη Χρυσή Αυγή να σπείρει το ρατσιστικό της δηλητήριο στα σχολεία

Καλούμε όλη τη Ζωγραφιώτικη κοινωνία και κάθε αντιφασίστα-αντιφασίστρια να συμμετέχει και να στηρίξει την εκδήλωση μας, σήμερα Τρίτη 11/9 στις 8μμ στην πλατεία Γαρδένιας.


Το υλικό που μοιράστηκε:



























ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


Αντιφασιστική ομάδα Ζωγράφου "Τραβέρσο"




Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

H πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Ζωγράφου!
Να είμαστε όλοι εκεί!
ΟΥΤΕ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


ΝΙΚΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Αντιστεκόμαστε μαζικά στο φασισμό
             
Στην «αυλή» της τρομακτικής οικονομικής κρίσης και της απαξίωσης της πολιτικής, ευδοκιμούν όλα τα άνθη του κακού. Μα το πιο επικίνδυνο, το πιο δηλητηριώδες απ’ όλα είναι η αναδυόμενη φασιστική απειλή, η οποία πλέον έχει και ονοματεπώνυμο: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Μια ναζιστική οργάνωση που επωάζεται καιρό τώρα στα σκοτάδια του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του νοσηρού εθνικισμού, αλλά που τελευταία και ιδιαίτερα μετά την είσοδό της στη Βουλή, αποθρασύνεται.
Το αυγό του φιδιού έσπασε για τα καλά και η απειλή σέρνεται ανάμεσά μας, κατακτώντας δυστυχώς έδαφος σε κάποια τμήματα μιας θολωμένης επικράτειας. Ύπουλα, με μια κυριολεκτικά ανατριχιαστική ρητορική προσπαθούν να συνδέσουν την οικονομική καταβαράθρωση της ελληνικής οικογένειας σχεδόν αποκλειστικά με τους οικονομικούς μετανάστες. Στη Γερμανία του Χίτλερ για όλα τα δεινά έφταιγαν οι Εβραίοι, τώρα φταίνε οι ξένοι. Σ΄αυτούς κατευθύνονται κυρίως οι κτηνώδεις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που έχουν συγκροτήσει χρηματοδοτούμενοι αδρά από συγκεκριμένα συμφέροντα και κυκλώματα. Εκεί έχουν συμφέρον να κατευθύνουν και την οργή της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων. Δηλαδή μας δείχνουν το δέντρο για να κρύψουν το δάσος. Να τα βάζουμε με τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους για να ξεφεύγουν οι δυνατοί, οι πραγματικοί υπαίτιοι της καταστροφής που βιώνουμε.

Μοιάζει με ανέκδοτο –το πιο σύντομο ίσως- το δήθεν αντιμνημονιακό μένος της Χρυσής Αυγής. Όπως είναι παραμύθι για πολύ αφελείς το δήθεν κοινωφελές έργο που προσφέρουν στις, σκόπιμα, υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Μια ομάδα αφηνιασμένων είναι, που περιφέρεται πουλώντας «προστασία» ενώ μόνο αθώες περιστερές δεν είναι. Ο εκπρόσωπος Τύπου, άλλοι βουλευτές της και τα πιο προβεβλημένα στελέχη της είναι υπόδικοι για ατιμωτικά και βαρύτατα αδικήματα, αλλά οι δίκες τους πάνε συνεχώς από αναβολή σε αναβολή.

Χάρη σ’ αυτή την ασυλία, χάρη στην υπόγεια ενίσχυση της φαιάς προπαγάνδας τους μέσα από επίσημες κυβερνητικές επιλογές, χάρη στην ανοχή αν όχι προβολή  που βρίσκουν από τα μαζικά μέσα στης διαπλοκής, τελευταία απλώνουν τις επιθέσεις τους και σε ουσιοεξαρτημένους, σε ομοφυλόφιλους κλπ. Ο τραμπουκισμός τους έφτασε μέχρι το προαύλιο της Βουλής, όπου ο βουλευτής τους Δ. Κουκούτσης στις 24 Αυγούστου επιτέθηκε σε αντιπροσωπεία πολιτών και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Κατριβάνου! Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη επίθεση Κασιδιάρη στις δυο βουλευτίνες της Αριστεράς! Άλλος βουλευτής τους, ο Ηλ. Παναγιώταρος προανάγγειλε (11/6/2012) επιθέσεις σε νοσοκομεία, ακόμα και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τους μετανάστες και τα παιδιά τους!

Ο κίνδυνος για ένα φαιό κατακλυσμό είναι ολοφάνερος για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν. Στο φαινόμενο της ΧΑ δεν χωράει ούτε υποβάθμιση, ούτε επιπολαιότητα. Στην αντιφασιστική Ελλάδα που πολέμησε με νύχια και με δόντια το φασισμό και θρήνησε 500 χιλιάδες θύματα, δεν αρμόζει η αδιαφορία.
Είναι χρέος πρώτιστα των νέων ανθρώπων να κινητοποιηθούμε, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις αλλά και μνήμες, να αναδείξουμε τις ουσιαστικές διασυνδέσεις του φασισμού με την κοινωνία των ανισοτήτων, της φτώχειας, των αποκλεισμών, του φόβου, δηλαδή με την κοινωνία των μνημονίων.

Δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας!
Δεν μας πάει η ντροπή της απραξίας!
Το κενό των γκρεμισμένων ονείρων μας δεν μπορεί να καλύπτεται από το μίσος για τον διπλανό μας, τον αλλοδαπό, τον διαφορετικό!
Στις μέρες μας η οργή παλεύει με το φόβο. Εμείς επιλέγουμε να ενισχύσουμε την οργή για να νικήσουμε την φο-βία και το φόβο που μονοδρομεί τη σκέψη, τη φράζει, μας μετατρέπει σε μικρόνοες, σε βλάκες.

Αντιπαλεύουμε το φασισμό και το ρατσισμό. Παλεύουμε για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκεύματος.



Αντιφασιστική Ομάδα Ζωγράφου "Τραβέρσο"