Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη-ημέρα γενικής απεργίας- οι "προστάτες του Πολίτη" του κ. Δένδια, εκτελώντας προφανώς προαποφασισμένο σχέδιο της πολιτικής τους ηγεσίας, επιτέθηκαν με λύσσα και χτύπησαν παντελώς αναίτια και απρόκλητα την απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλ. Γαρδένιας, που είχε δημοσίως και ανοιχτά καλεστεί από την "Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου" και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου» (ανάλογες προσυγκεντρώσεις είχαν καλεστεί και από άλλες συνελεύσεις γειτονιών και συλλογικότητες σε όλη την Αττική). Όταν οι συγκεντρωμένοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι πολίτες του Ζωγράφου κατέβηκαν στο δρόμο γα να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία, δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτέθηκαν χτυπώντας, τραυματίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο στα γύρω στενά, κάτι που συνιστά μια ξεκάθαρη και χουντικού τύπου απαγόρευση δημόσιας συγκέντρωσης και που στρέφεται στην πραγματικότητα κατά του δικαιώματος της απεργίας σπάζοντας κάθε ηθικό και πολιτικό φραγμό, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας.

Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από 20 προσαγωγές, από τις οποίες οι 12 μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 4 μαθητές από σχολεία της περιοχής.
Κι ενώ για πολλές ώρες και κατά την προσφιλή τακτική της ασφάλειας, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη ΓΑΔΑ δικηγόρων που ζητούν να συναντήσουν τους συλληφθέντες, καλείται για το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7.00μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Γαρδένιας. Γύρω στις 7.15μμ κι ενώ λιγοστός ακόμα κόσμος είναι συγκεντρωμένος, δυνάμεις των ΔΕΛΤΑ επιτίθενται για 2η φορά μέσα σε μια μέρα, κυκλώνοντας το συγκεντρωμένο κόσμο, κραδαίνοντας τα γκλόπ τους και τρομοκρατώντας. Ακολουθεί αλαλούμ από ανθρώπους που βρίσκονται στην πλατεία για την απογευματινή τους βόλτα, με παιδάκια να κλαίνε και μανάδες να τρέχουν έντρομες με τα μωρά τους στα καροτσάκια. Οι συγκεντρωμένοι δεν υποχωρούν, σχηματίζουν αλυσίδες και καλούν τον κόσμο σε στήριξη. Σε πολύ λίγη ώρα εκατοντάδες άτομα συρρέουν στην πλατεία, οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάζονται να αποχωρήσουν και ακολουθεί μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό πορεία στους δρόμους της γειτονιάς.

Αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια στο όργιο ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αυτοί που αφήνουν ανενόχλητους στη δράση τους, τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, εξαντλούν το μένος τους στους διαδηλωτές, στους κοινωνικούς αγωνιστές, σε ανθρώπους που απλά επιλέγουν να κατέβουν σε μια απεργία. Ως όφειλαν, άλλωστε, συνεπείς στο ρόλο τους, αυτόν της λυσσαλέας υπεράσπισης των συμφερόντων των αφεντικών τους, μιας κάστας λίγων ανθρώπων που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Άξιος ο μισθός τους!!! Και η δικαιοσύνη, που αφήνει ελεύθερο το Χρυσαυγίτη συνεργό του νεκρού εμπρηστή της Σπάρτης, και ενώ βρίσκει στο σπίτι του 60 βόμβες(!!), που αναβάλλει τη δίκη της Σκορδέλη για 7η φορά, κινείται με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όταν αντιμετωπίζει "επικίνδυνους κοινωνικούς ταραξίες", πολλώ δε μάλλον όταν κάποιοι από αυτούς είναι ανήλικοι!
Δυστυχώς, όμως, για όλους αυτούς, δε μας τρομάζουν! Γιατί μας τρομάζει περισσότερο το παρόν που βιώνουμε και το (μη) μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Και θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι όταν πια η κοινωνία δεν έχει τίποτα να χάσει, "όπλα πολλά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν". Ο φόβος είναι στο δικό τους στρατόπεδο. Γι αυτό και το όργιο καταστολής στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, για αυτό και οι σπασμωδικές τους κινήσεις που τελικά οδηγούν σε μεγαλύτερη συσπείρωση.

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, τώρα πια με μεγαλύτερη ένταση, στο δρόμο της κοινωνικής αντίστασης και της συλλογικής πάλης. Κι απέναντι στο φασισμό τους, που έχει πολλά πρόσωπα, και τελικά μόνο ένα, αυτό της εξουσίας, είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε και καταδικασμένοι να νικήσουμε!
Τραβερσο,27/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.